Головна / Новини / Фінвідділ / Фінансовий відділ Гніздичівської селищної ради повідомляє

Фінансовий відділ Гніздичівської селищної ради повідомляє

🔴Без державної реєстрації як суб’єкта господарювання або без одержання ліцензії, дозволу чи іншого дозвільного документа для провадження певних видів господарської діяльності ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ здійснення будь якої господарської діяльності, що спрямована на отримання прибутку та є систематичною.Згідно зі статтею 164 Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУпАП) передбачено, що провадження господарської діяльності без державної реєстрації як суб’єкта господарювання або без подання повідомлення про початок здійснення господарської діяльності, якщо обов’язковість подання такого повідомлення передбачена законом, або без отримання ліцензії на провадження виду господарської діяльності, що підлягає ліцензуванню відповідно до закону, тягне за собою:- накладення штрафу від однієї тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів (17 000 грн – 34 000 грн) громадян з конфіскацією виготовленої продукції, знарядь виробництва, сировини і грошей, одержаних внаслідок вчинення цього адміністративного правопорушення, чи без такої. – Разом з цим, якщо фізична особа здійснювала підприємницьку діяльність без державної реєстрації, як фізична особа – підприємець та не подавала податкову звітність за періоди здійснення такої діяльності, то за неподання податкової звітності до неї застосовується штраф в розмірі 340 грн, за кожне таке неподання або несвоєчасне подання (п. 120.1 ст. 120 ПКУ).- Крім того, якщо за результатами перевірки контролюючий орган самостійно визначає суму податкового зобов’язання за відповідні звітні періоди, то застосовується штраф в розмірі 25% суми визначеного податкового зобов’язання, незалежно від того, сплачувала така особа податок чи ні (п. 123.1 ст. 123 ПКУ).- Неведення обліку або неналежне ведення обліку доходів і витрат, для яких законами України встановлено обов’язкову форму обліку, тягне за собою попередження або накладення штрафу у розмірі від трьох до восьми неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (ст. 164 прим. 1 КУпАП).

🟡Громадян, які проживають на території Гніздичівської ТГ та здійснюють господарську діяльність, результатом якої є одержання прибутку , просимо зареєструвати свою діяльність відповідно до Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців”.

🟠Реєстрацію можна здійснити БЕЗКОШТОВНО в ЦНАП Гніздичівської територіальної громади щоденно в робочий час з мінімальною витратою часу на це або самостійно в онлайн-режимі.

🟢Для реєстрації фізичної особи-підприємця потрібно мати лише два документи – паспорт та ІПН. Відкрити ФОП може будь-який громадянин України віком від 16 років і старше.

🔵Алгоритм реєстрації фізичної особи-підприємця в Україні й отримання витягу з реєстру раніше був нескладним, але останніми роками він став іще простішим завдяки послугам різних державних онлайн-сервісів. Сьогодні його можна пройти самостійно, без залучення третіх сторін.

✅Коротко процес реєстрації виглядає так:

1. Обрати КВЕДи та групу єдиного податку (ЄП) для ведення бізнес-діяльності.

2. Подати заяву на реєстрацію та перехід на єдиний податок (за необхідності).

3. Отримати виписку в Центрі надання адміністративних послуг (ЦНАП) в Україні чи за допомогою послуг онлайн-сервісу.

4. Подати в державну податкову службу (ДПС) заяву на витяг із реєстру платників ЄП протягом 10 днів після отримання виписки із ЦНАП.

5. Через 10 днів після подання отримати в ДПС готовий витяг.

6. Згенерувати електронний цифровий підпис (ЕЦП) онлайн або отримати в акредитованому центрі сертифікації ключів.

7. Відкрити рахунок у будь-якому зручному для вас банку.

✅Ось і всі кроки, які потрібно пройти у процесі реєстрації.Спеціалісти ЦНАПу та фінансового відділу Гніздичівської ТГ допоможуть Вам в реєстрації.

  • Президент України
  • Верховна Рада України
  • Урядовий портал
  • Львівська обласна рада
  • Львівська обласна державна адміністрація
  • Державні закупівлі в Україні
  • Жидачівська районна рада
  • Жидачівська райдержадміністрація
  • Державне агенство з питань електронного урядування України
  • Cross Border Cooperation Programme Poland – Belarus – Ukraine 2007-2013
  • Реєстр відкритих баз даних України – Громадська приймальня
  • Центр реформ та місцевого розвитку
  • Децентралізація влади